Izgara

Kırmızı et, balık ve kümes hayvanı etleri ızgara yapıldığında çabucak kahverengileşir, güzel bir kabuk tutar ve kurumaz. Fileto etler, şişlik etler, sosisler/sucuklar ve aynı zamanda sulu sebzeler (domates, soğan vb.) özellikle ızgara için uygundur.

Genel uyarılar

Izgarayla ilgili püf noktaları

Izgara tablosu

Yemek

Kullanılacak aksesuar

Raf konumu

Sıcaklık (°C)

Pişirme süresi (dk) (yaklaşık)

Balık

Tel ızgara

4 - 5

250

20 … 25

Parçalı tavuk

Tel ızgara

4 - 5

250

25 … 35

Köfte (dana eti) - 12 adet

Tel ızgara

4

250

20 … 30

Kuzu pirzola

Tel ızgara

4 - 5

250

20 … 25

Biftek - (parçalı)

Tel ızgara

4 - 5

250

25 … 30

Dana pirzola

Tel ızgara

4 - 5

250

25 … 30

Sebze graten

Tel ızgara

4 - 5

220

20 … 30

Tost ekmeği

Tel ızgara

4

250

1 … 4

Izgara yapılan tüm yemekler için 5 dakika ön ısıtma yapılması önerilir.

Parçalı gıdaları, toplam ızgara süresinin 1/2'si geçtikten sonra çevirin.

Yemek

Kullanılacak aksesuar

Raf konumu

Pişirme süresi (dk) (yaklaşık)

Balık

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

20 … 25

Parçalı tavuk

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

25 … 35

Köfte (dana eti) - 12 adet

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

20 … 30

Kuzu pirzola

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

20 … 25

Biftek - (parçalı)

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

25 … 30

Dana pirzola

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

25 … 30

Sebze graten

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

20 … 30

Tost ekmeği

Tel ızgara üzeri küçük tepsi içinde iç ızgara

4-5

1 … 3

Tüm yiyecekler için 10 dakika ön ısıtma yapılması önerilir.

Parçalı gıdaları, toplam ızgara süresinin 1/2'si geçtikten sonra çevirin.