Buhar Destekli Pişirme
Fırınınızda buhar destekli pişirme özelliği bulunmaktadır. Bu buhar desteği ile daha iyi bir pişirme sonucu elde edilir. Buhar desteği ile, hamur işi gıdaların yüzeyinin daha parlak, kabuğunun çıtır ve hacminin daha fazla olması sağlanır. Ayrıca buhar desteği, et türü gıdaların nem kaybetmesini azaltarak, içi daha sulu ve lezzetli et pişirme yapılmasına olanak sağlar.
Genel Uyarılar
- Buhar destekli pişirme sadece kılavuzda belirtilen buharlı destekli pişirme fonksiyonlarında yapılabilir.
- Su haznesi kapasitesi 250 ml’dir. Pişirmelerinizde, su haznesine 250 ml den fazla su koymayın.
- Buhar destekli pişirme sonrasında fırın kapağında oluşan yoğuşma, fırın kapağının açılması esnasında etrafa damlayabilir. Fırın kapağını açar açmaz yoğuşmayı silin.
- Buhar destekli pişirme sırasında ve sonrasında, buhar ve sıcaklık çıkabileceği için, fırının kapağını açarken uzak durun. Çıkan buhar elinizi, yüzünüzü ve/veya gözünüzü yakabilir.
- Her buhar destekli pişirme sonrasında fırın içerisinde su kalması durumunda, fırın soğuduktan sonra kalan suyu kuru bir bezle kurulayın. Aksi takdirde kalan su kireçlenmeye neden olabilir.
- Ürününüzde et probu varsa, buhar destekli pişirme yapmadan önce et probu kapağının kapalı olduğundan emin olun. Aksi takdirde et probu yuvasından buhar kaçağı olabilir.
Buhar destekli pişirme yapmak için;
- Buhar destekli pişirme tablosuna bakarak, pişireceğiniz yemeğe göre fonksiyonu, sıcaklığı ve süreyi ayarlayarak pişirmenizi başlatın. Tabloda olmayan pişirmeler için eklenecek su miktarını, sıcaklık,pişirme fonksiyonu ve süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz.
- Yemeğinizi fırına önerilen raf konumunda yerleştirin.
- Pişirme tablosuna göre su ekleme süresi geldiğinde fırınınızın kontrol panelinde bulunan su haznesine basın.
- Su haznesini yuvasından çıkarın.
- Su haznesinin kapağını açın ve pişirme tablosunda belirtilen miktar kadar su doldurun.
DUYURU
Distile veya filtre edilmiş su kullanmayın. Sadece hazır sular kullanın. Su yerine alev alabilecek, alkol içeren veya katı partiküllü çözeltiler konulmamalıdır.
- Su haznesinin kapağını kapatarak yuvasına yerleştirin. Su haznesini sonuna kadar itin.
- Fırın tabanına su haznesindeki su yavaş yavaş akmaya başlar, yemeğinize buhar desteği verilir.
- Pişirme sonunda fonksiyon düğmesi ve sıcaklık düğmelerini kapalı konuma getirerek fırını kapatın.


DUYURU

Her buhar destekli pişirme sonrasında fırın tabanında su kalması durumunda, fırın soğuduktan sonra kalan suyu kuru bir bezle kurulayın. Aksi takdirde fırın tabanında kalan su kireçlenmeye neden olabilir.