Et, Balık ve Kümes hayvanları
Kızartmayla ilgili püf noktaları
- Bütün tavuk, hindi ve büyük parça etleri pişirmeden önce limon suyu ve karabiberle terbiye etmeniz pişirme performansını artıracaktır.
 - Kemikli etlerin kızartılarak pişirilmesi, kemiksiz etlerin kızartılarak pişirilmesinden 15 ila 30 dakika daha fazla sürer.
 - Et kalınlığının her santimetresi için aşağı yukarı 4 ila 5 dakika pişirme süresi hesaplamalısınız.
 - Pişirme süresi dolduktan sonra eti fırın içinde yaklaşık 10 dakika bekletin. Etin suyu, kızaran ete daha iyi dağılır ve et kesildiği zaman dışarı çıkmaz.
 - Balık, ısıya dayanıklı bir tabakta orta veya alt seviyedeki raf üzerine yerleştirilmelidir.
 - Pişirme tablosunda önerilen yemekleri tek tepsi ile pişirin.
 
Et, balık ve kümes hayvanları için pişirme tablosu
Yemek  | Kullanılacak aksesuar  | Çalışma fonksiyonu  | Raf konumu  | Sıcaklık (°C)  | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık)  | 
|---|---|---|---|---|---|
Biftek (bütün)/ Rosto (1 kg)  | Standart fırın tepsisi *  | Fan destekli alt ve üst ısıtma  | 3  | 15 dk. 250/max, sonra 180 … 190  | 60 … 80  | 
Kuzu incik (1,5-2 kg)  | Standart fırın tepsisi *  | Fan destekli alt ve üst ısıtma  | 3  | 15 dk. 250/max, sonra 170  | 110 … 120  | 
Piliç kızartma (1,8-2 kg)  | Tel ızgara * Bir alt rafa bir adet tepsi yerleştirin.  | Fan destekli alt ve üst ısıtma  | 2  | 15 dk. 250/max, sonra 190  | 60 … 80  | 
Hindi (5,5 kg)  | Standart fırın tepsisi *  | Fan destekli alt ve üst ısıtma  | 1  | 25 dk. 250/max, sonra 180 … 190  | 150 … 210  | 
Balık  | Tel ızgara * Bir alt rafa bir adet tepsi yerleştirin.  | Fan destekli alt ve üst ısıtma  | 3  | 200  | 20 … 30  | 
Tüm yiyecekler için ön ısıtma yapılması önerilir. *Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmeyebilir. **Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmemektedir. Piyasadan temin edilebilir aksesuarlardır.  |