Test yemekleri
- Bu pişirme tablosundaki yemekler, kontrol enstitüleri için ürünün test edilmesini kolaylaştırmak amacıyla EN 60350-1’e standartına göre hazırlanmıştır.
Test yemekleri pişirme tablosu
Tek tepsi ile pişirme önerileri
Yemek | Kullanılacak aksesuar | Çalışma fonksiyonu | Raf konumu | Sıcaklık (°C) | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık) |
|---|---|---|---|---|---|
Shortbread (tatlı kurabiye) | Standart fırın tepsisi * | Alt+Üst Isıtma | 3 | 140 | 20 … 30 |
Shortbread (tatlı kurabiye) | Standart fırın tepsisi * | Fan Destekli | Tel raflı modellerde :3 Tel rafsız modellerde :2 | 140 | 15 .. 25 |
Küçük kekler | Standart fırın tepsisi * | Alt+Üst Isıtma | 3 | 160 | 30 … 40 |
Küçük kekler | Standart fırın tepsisi * | Fan Destekli | 3 | 145 | 25 … 35 |
Pandispanya | Tel ızgara üzeri 26 cm çapında kelepçeli yuvarlak kek kalıbı | Alt+Üst Isıtma | 2 | 155 | 40 … 50 |
Pandispanya | Tel ızgara üzeri 26 cm çapında kelepçeli yuvarlak kek kalıbı ** | Fan Destekli | 2 | 155 | 30 … 40 |
Elmalı turta | Tel ızgara üzeri 20 cm çapında yuvarlak siyah metal kalıp ** | Alt+Üst Isıtma | 2 | 180 | 50 … 70 |
Elmalı turta | Tel ızgara üzeri 20 cm çapında yuvarlak siyah metal kalıp ** | Fan Destekli | 3 | 170 | 50 … 65 |
Tüm yiyecekler için ön ısıtma yapılması önerilir. *Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmeyebilir. **Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmemektedir. Piyasadan temin edilebilir aksesuarlardır. |
İki tepsi ile pişirme önerileri
Yemek | Kullanılacak aksesuar | Çalışma fonksiyonu | Raf konumu | Sıcaklık (°C) | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık) |
|---|---|---|---|---|---|
Küçük kekler | 1-Standart fırın tepsisi * 3-Pasta tepsisi * | Fan Destekli | 1 - 3 | 145 | 30 … 40 |
Shortbread (tatlı kurabiye) | 2-Standart fırın tepsisi * 4-Pasta tepsisi * | Fan Destekli | 2 - 4 | 140 | 15 … 25 |
Tüm yiyecekler için ön ısıtma yapılması önerilir. *Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmeyebilir. **Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmemektedir. Piyasadan temin edilebilir aksesuarlardır. |
Izgara
Yemek | Kullanılacak aksesuar | Raf konumu | Sıcaklık (°C) | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık) |
|---|---|---|---|---|
Köfte (dana eti) - 12 adet | Tel ızgara | 4 | 250 | 20 … 30 |
Tost ekmeği | Tel ızgara | 4 | 250 | 1 … 3 |
Izgara yapılan tüm yemekler için 5 dakika ön ısıtma yapılması önerilir. Parçalı gıdaları, toplam ızgara süresinin 1/2'si geçtikten sonra çevirin. | ||||
Tam buhar
Yemek | Kullanılacak aksesuar | Raf konumu | Çalışma fonksiyonu | Sıcaklık (°C) | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık) | Yaklaşık gıda ağırlığı (g) |
|---|---|---|---|---|---|---|
Donmuş bezelye | Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi | 3 | Tam buhar | 100 | 30 … 40 | 2600 |
Donmuş bezelye | 3 - Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi 5 - Küçük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi | 3 … 5 | Tam buhar | 100 | 35 … 45 | 1800 |
Brokoli | Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi | 3 | Tam buhar | 100 | 15 … 25 | 300 |
Brokoli | Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi | 3 | Tam buhar | 100 | 20 … 30 | 1400 |
* Ön ısıtma yapmayın. ** Pişirme yaparken fırın tepsisini birinci rafa, delikli tepsiyi ise üçüncü rafa yerleştirin. | ||||||