Arttırılmış Görüntü Ayarları

“Arttırılmış görüntü ayarları” birincil dijital görüntü geliştirmelerinde bulunmaktadır ancak bunların sadece görüntü kalitesi ve aktarım kusursuz olduğunda gerektiğinde kullanılması gerekmektedir. Bunlar aynı zamanda zayıf malzemeli görüntüyü geliştirebilir ancak aktarım ve görüntü kalitesinin kusursuz olduğu görüntüyü olumsuz olarak etkileyebilir.

Dijital Gürültü Azaltımı (DNR): – Bu fonksiyon yalnızca dijital alım kaynaklarıyla ve AV ön ayarlarıyla seçilebilmektedir. MPEG sıkıştırmasından kaynaklanan dijital programlardan gelen (DVB-T alıcılarından ve düşük aktarım oranlarından ya da DVD oynatıcılardan gelenler gibi) kusurlardan (piksel blokları) kaynaklı paraziti azaltır.

Gürültü Azaltımı (MPEG NR): – Resmi bir miktar daha keskin göstererek ve hafif bulandırma oluşturarak görünen “karlı” bölgeleri azaltır. Dolayısıyla iyi resim malzemesi olduğunda en az düzeyde kullanılmalıdır.

Dinamik Kontrast: – Bu fonksiyon, görüntüleri analiz ederek ve ardından kontrasttaki değişime bağlı olarak bunu değiştirerek ilgili resim içeriğinin kontrastını dinamik ve optimal olarak ayarlar. Kontrasttaki bu artış aynı zamanda resimdeki görünebilir parlaklık düzeylerini de düşürebilir.

Micro Dimming: – Karanlık görüntülerde detay seviyesini arttırır. Televizyon, ekranı küçük bölgelere böler ve her bölgeyi ayrı ayrı analiz ederek en doğru parlaklık değerini belirler. Böylece karanlık içeriklerde daha detaylı görüntü elde edilir.

Film Yapımcısı Modu: – Bu fonksiyon film izlendiği algılandığı otomatik aktif olur. PQ blokları kapatılarak, filmi çeken görüntü yönetmeninin ayarladığı görüntü ayarlarıyla filmin izlenmesi sağlanır. Ayrıca renk sıcaklığı “Sıcak” parlaklık da 200 nits’e çekilerek sinema deneyimi sağlanır.

Cilt Rengi: – Bu fonksiyon, Ten rengine özel parlaklık ve doygunluk ayarı yapılarak en doğru ten rengi elde edilir.

Film modu:, tüm kanal kaynakları için uzun filmleri tespit eder ve işler. Yani daima en uygun resmi alırsınız. Bu, TV oynatımında 480i, 576i ve 1080i modlarda ve diğer kanal kaynakları için çalışır. Film modu, uzun film sinyali olmayan programlar için açılır ve donuk görüntü, hatalı altyazılar veya resimdeki ince çizgiler gibi önemsiz sorunlar oluşabilir.

Mavi şiddeti: – Bu fonksiyon beyaz ve gri tonlarının mavi yoğunluğunu yükselterek parlaklık algısını arttırır.

Gama: – Bu ayar, hangi dijital aktarım değeri için hangi parlaklık değerinin gösterileceğini belirler. Çoğu kayıtlar 2,2’lik gama değeriyle aktarılır (tüm Windows bilgisayarları ve MAC işlem sistemli daha yeni bilgisayarlar bununla çalışır, daha eski MAC sistemleri ve renk profilsiz aktarımlar çoğunlukla 1,8’lik bir gama değeriyle çalışır).

Oyun Modu: – Bu fonksiyon aktif edildiğinde görüntü gecikmesi seviyesini minimuma (33ms altına) indirir ve oyun oynarken yaşanan gecikme problemlerinin önüne geçilip daha iyi bir oyun deneyimi sağlanır.

Bilgisayar Modu: – Bu fonksiyon tüm gelişmiş resim ayarlarını devre dışı bırakıp görüntünün monitörden izleniyor gibi bir davranmasını sağlar.

Renk geçiş iyileştirmesi: – Bu fonksiyon, Renk geçişlerinde içerik kaynaklı hataları gidererek pürüzsüz renk geçişleri sağlar

MEMC: – Hareket dengeleme özelliği, Hareketli içeriklerde titreme efektlerini gidererek daha akıcı bir görüntü izleme deneyimi sağlar.

HDMI RGB aralağı: – Bu fonksiyon HDMI'dan bağlanan cihaza göre TV'nin siyah - beyaz aralığını doğru değerlere ayarlar.

Düşük mavi ışık: – Bu fonksiyon, LED’lerden yayılan mavi ışık oranını azaltarak TV ekranından daha doğal ışık yayılmasını sağlar ve göz yorulmasını azaltır.

Renk alanı: – Bu fonksiyon renk alanını seçerek renklerin standart veya geniş skalada gösterilmesini sağlar.

Renk Yönetim Sistemi: – Bu fonksiyon Renklerin ayrı ayrı parlaklık, kontrast ve ton ayarlarının yapılmasını sağlar. Kırmızı, yeşil, mavi, macenta, siyan ve sarı renkler için bu ayarları ayrı ayrı yapmak mümkündür. Bu fonksiyon ile çok spesifik içeriklerde gelişmiş ayar yapılabilir.

11 Noktalı Beyaz Denge Düzeltme: – Bu fonksiyon farklı gri tonlarında hassas renk sıcaklığı ayarı yapar. Ekranda gri tonları içeren içerik oynatıldığında bu fonksiyon ile gri tonlarının kırmızı-yeşil-mavi bileşenleri ayrı ayrı hassas bir şekilde ayarlanabilir.