Enerji Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler
- Gıdaları yüklerken dolabın içinde soğutma için yeterli hava sirkülasyonu sağlanacak şekilde boşluk bırakın.
- Ürününüzün kapıları açılmadığında içeriye doğrudan sıcak ve nemli hava girmeyeceği için, ürününüz gıdalarınızı korumak için yeterli olacak şartlarda kendini optimize eder. Bu koşullarda ürün üzerindeki kompresör, fan, ısıtıcı, defrost , aydınlatma, gösterge ve diğer bileşen ve fonksiyonlar, ihtiyaçlara göre en az enerji tüketecek şekilde çalışır.
- Birden fazla seçenek olması durumunda cam raflar, arka duvardaki hava çıkışlarını kapatmayacak, tercihen hava çıkışları cam rafın altında kalacak şekilde yerleştirilmelidir. Bu kombinasyon, hava dağıtımının ve enerji verimliliğinin iyileşmesine yardımcı olabilir.
- Yükleme yaparken alt çekmecenin kullanılması önemle tavsiye edilir.
- Derin dondurucuya taze gıda koymadan 24 saat önce optimum cihaz performansı için Hızlı Dondurma (varsa) kullanılabilir.
- Derin dondurucuya taze yiyecek koyduktan sonra Hızlı Dondurma işlevi için 24 saat genellikle yeterlidir. Bir süre sonra Hızlı Dondurma işlevi otomatik olarak devre dışı kalır.
- Az miktarda yiyecek dondururken enerji tasarrufu için hızlı dondurma işlevi bir sonra devre dışı bırakılabilir.
- Enerji tasarrufu için gıdaları saklama koşullarına uygun olarak soğutucu bölmede ya da soğuk bölmede saklanmalıdır.