Gıda Saklama Güvenliği
Gıda bozulmalarının yaşanmaması için lütfen aşağıdaki uyarılara dikkat edin:
- Uzun süre kapıların açık kalması ürünün içindeki sıcaklığın yükselmesine sebep olabilir.
- Gıdayla temas eden ve ulaşılabilir tahliye sistemlerini düzenli olarak temizleyin.
- 48 saattir kullanılmayan su tanklarını ve 5 günden fazla süredir kullanılmayan şebeke beslemeli su sistemlerini temizleyin.
- Çiğ et ve balık ürünlerini üründeki uygun bölmelerde muhafaza edin. Böylece diğer gıdaların üzerine damlamaz ve temas etmez.
- İki yıldızlı dondurucu bölmeler önceden doldurulmuş gıdaların saklanması, buz ve dondurma yapımı ve saklanması için kullanılır.
- Bir, iki ve üç yıldızlı bölmeler taze gıdaların dondurulması için uygun değildir.
- Eğer soğutucu ürün uzun zamandır boş bırakıldıysa ürünün gövdesinin korunması için ürünü kapatın, buzu çözdürün, ürünü temizleyin, kurutun.
- Gıdalar yerleştirildikten sonra, özellikle dondurucu kapağı olmak üzere bölme kapaklarının düzgün şekilde kapandığını kontrol edin.
- Taze gıdaları saklamak için buzdolabı bölümünü; donmuş gıdaları saklamak, taze gıdaları dondurmak ve buz küpleri hazırlamak için dondurucu bölümünü kullanın.
- Gıdaların iç yüzeylerle doğrudan temasını önlemek için, buzdolabı ve dondurucu bölümlerine yerleştirmeden önce uygun şekilde ambalajlandıklarından emin olun.