Kurutma Fonksiyonu
Kurutma fonksiyonu; meyveler, sebzeler ve ot gibi gıdaları kurutmak ve/veya muhafaza etmek için kullanılır. Bu fonksiyon, fırının arka duvarındaki fanlı ısıtıcı ve fan yardımıyla optimum seviyede ısıtılmış havayı fırın içinde dolaştırarak nemi yavaşça giderir.
- Kurutma fonksiyonunu meyve-sebze ve otları kurutmak için kullanabilirsiniz. Kurutmayı 50-70 °C sıcaklık aralığında yapmanız önerilir.
- Kurutma zamanı gıdanın nem, şeker değerine, büyüklük-kalınlığına, havanın nem değerine bağlı olarak değişir.
- Meyve sebzeleri 1-2 cm kalınlığında kesin.
- Kurutma sırasında renk korunduğu için fırının kapağı açık olmalıdır. Kapak ile fırın arasındaki üst köşeye bir nesne (tahta kaşık) koyarak kapağı açık tutun. Nesnenin fırın contasına değmemesine dikkat edin.
Yemek | Kullanılacak aksesuar | Çalışma fonksiyonu | Raf konumu | Sıcaklık (°C) | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık) |
---|---|---|---|---|---|
Elma | Kızartma ızgarası (A Fry) | A Fry | 3 | 50 | 300 … 540 |
Portakal dilimleri, kabukları | Kızartma ızgarası (A Fry) | A Fry | 3 | 50 | 300 … 540 |
Limon | Kızartma ızgarası (A Fry) | A Fry | 3 | 50 | 300 … 540 |
Ayva | Kızartma ızgarası (A Fry) | A Fry | 3 | 50 | 300 … 540 |
Ot | Kızartma ızgarası (A Fry) | A Fry | 3 | 50 | 240 … 420 |