Az Yağda veya Yağsız Kızartma Fonksiyonu
“A Fry” fonksiyonu, fırında az yağda veya yağsız bir şekilde sıcak hava ile kızartma yapabilirsiniz.
Genel uyarılar
- “A Fry” fonksiyonu için önerilen pişirme tablosuna bakın.
- Bu fonksiyon için ürünle birlikte verilen kızartma ızgarasını (A Fry) kullanın.
- İyi bir kızartma sonucu için kızartma sepetinin üzerine gıdaları üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
- Kızartma yaparken yağları toplaması için en alt rafa bir adet fırın tepsisi yerleştirin. Yerleştirilen tepsi içerisine ısıya dayanıklı, fırın içinde kullanımı önerilen pişirme kağıdı veya benzeri malzeme yerleştirin.
- Gıdadan damlayabilecek yağ ve diğer maddeler, en alt rafta tepsi kullanılmaması durumunda yoğun dumanlanma ve aleve neden olabilir.
- Ön ısıtma süresini hızlandırmak için ""3D" fonksiyonu" fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Ön ısıtma tamamlanınca "A Fry" fonksiyonuna geçiş yapın.
“A Fry” fonksiyonu için kızartma tablosu
Yemek | Çalışma fonksiyonu | Raf konumu | Sıcaklık (°C) | Pişirme süresi (dk) (yaklaşık) | Önerilen miktar |
---|---|---|---|---|---|
Ev yapımı patates* | A Fry | 3 | 220 | 20 … 40 | 200-1000 g |
Dondurulmuş patates** | A Fry | 3 | 220 | 15 … 35 | 200-1400 g |
Tavuk but/kanat | A Fry | 3 | 220 | 20 … 40 | 500-1500 g |
Tavuk göğüs | A Fry | 3 | 220 | 30 … 40 | 200-700 g |
Bütün tavuk | A Fry | 3 | 15 dk. 250/max sonra 190 | 60 … 80 | 1800-2000 g |
Dondurulmuş nugget** | A Fry | 3 | 220 | 15 … 25 | 400-1000 g |
Köfte | A Fry | 3 | 220 | 20 … 30 | 20-25 adet |
Bütün balık | A Fry | 3 | 220 | 15 … 25 | 2-5 adet |
Dondurulmuş çıtır balık** (fish fingers) | A Fry | 3 | 220 | 15 … 25 | 500-1500 g |
Dondurulmuş börek** | A Fry | 3 | 220 | 25 … 35 | 200-800 g (10-40 adet) |
Dondurulmuş pizza** | A Fry | 3 | 220 | 10 … 20 | 2-4 adet |
Sosis | A Fry | 3 | 220 | 15 … 25 | 10-20 adet |
Karışık sebze | A Fry | 3 | 220 | 20 … 25 | 400-1000 g |
Muffin | A Fry | 3 | 220 | 25 … 35 | 20-25 adet |
Dolma biber | A Fry | 3 | 220 | 25 … 35 | 20-25 adet |
* Patatesleri 30 dakika suda bekletin, kurulayın ve ¼ ila 1 yemek kaşığı yağ ekleyin. ** Ön ısıtma yapın. |