Buharlı pişirme

Yemek

Kullanılacak aksesuar

Raf konumu

Çalışma fonksiyonu

Sıcaklık (°C)

Buhar seviyesi

Pişirme süresi (dk) (yaklaşık)

Bütün ekmek

Standart fırın tepsisi *

2

Fan Destekli

180

%80

30 … 40

Piliç kızartma (1,8-2 kg)

Tel ızgara *

Bir alt rafa bir adet tepsi yerleştirin.

2

Alt+Üst+Fan

15 dk. 250/max, sonra 190

%80

60 … 70

Antrikot (tek parça)

Standart fırın tepsisi *

3

Multi (3D)

180

%80

40 … 55

Sebzeli kuzu incik

Standart fırın tepsisi *

3

Multi (3D)

170

%80

80 … 100

Mayalı ev poğaça

Standart fırın tepsisi *

3

Fan Destekli

180

%60

20 … 30

Cheesecake

Tel ızgara üzeri 26 cm çapında kelepçeli yuvarlak kek kalıbı **

3

Fan Destekli

120

%40

60 … 70

Tavuk baget

Standart fırın tepsisi *

3

Multi (3D)

200

%80

20 … 30

Patates kumpir

Standart fırın tepsisi *

3

Multi (3D)

190

%40

45 … 55

Hamburger ekmeği

Standart fırın tepsisi *

3

Fan Destekli

180

%60

20 … 30

Sebzeli somon

Standart fırın tepsisi *

3

Multi (3D)

200

%60

15 … 25

Kalıp kek

Standart fırın tepsisi *

2

Fan Destekli

180

%40

30 … 40

Yumurta-Çok Pişmiş

Standart fırın tepsisi *

3

Fan Destekli

100

%80

5 … 8

Güveçte Sebzeli Balık

Güveç Kabı

3

Fan Destekli

180

%60

15 … 25

Güveçte Sebzeli Et

Güveç Kabı

3

Fan Destekli

220

%60

25 … 35

Pretzel Buns

Standart fırın tepsisi *

3

Fan Destekli

220

%40

15 … 20

Patatesli Kıymalı Börek

Standart fırın tepsisi *

3

Fan Destekli

190

%40

25 … 35

Pandispanya Hamuru

Standart fırın tepsisi *

3

Fan Destekli

180

%40

20 … 30

Tüm yiyecekler için ön ısıtma yapılması önerilir.

* Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmeyebilir.

** Bu aksesuarlar ürününüz ile birlikte verilmemektedir. Piyasadan temin edilebilir aksesuarlardır.

Tam buhar

Yemek

Kullanılacak aksesuar

Raf konumu

Çalışma fonksiyonu

Sıcaklık (°C)

Pişirme süresi (dk) (yaklaşık)

Donmuş bezelye

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

30 … 40

Donmuş bezelye

3 - Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi

5 - Küçük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3 … 5

Tam buhar

100

35 … 45

Antrikot

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

55 … 65

Patates parçaları

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

35 … 45

Tavuk göğsü

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

30 … 40

Brokoli

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

20 … 30

Dana bonfile

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

50 … 60

Balık

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

20 … 30

Karnabahar

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

20 … 30

Brüksel lahanası

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

10 … 20

Taze fasulye

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

25 … 35

Havuç parçaları

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

20 … 30

Pirinç

Borcam + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

25 … 35

Karışık Sebze

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

20 … 30

Bao Ekmek

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

10 … 15

Koza Mısır

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

35 … 45

Yumurta-Çok Pişmiş

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

13 … 17

Yumurta-Az Pişmiş

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

8 … 10

Çin Mantısı

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

10 … 20

Crem Caramel

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

20 … 30

Ravioli

Büyük boy delikli buharlı pişirme tepsisi + Fırın tepsisi

3

Tam buhar

100

8 … 12

Ön ısıtma yapmayın.

Pişirme yaparken fırın tepsisini birinci rafa, delikli tepsiyi ise üçüncü rafa yerleştirin.

Vakumlu Pişir. (Sous-vide)

Sous-vide bir vakumlu pişirme yöntemidir. 55 ila 95 °C arasındaki düşük sıcaklıklarda ve %100 buhar kullanılarak yapılır. Sous-vide pişirme, et, balık, sebze ve tatlılar gibi yiyecekleri nazikçe pişirmek için kullanılır. Yiyecekler özel bir hava geçirmez, ısıya dayanıklı vakum torbasında hazneli bir vakumlama makinesi ile ısıtılır. Vakum torbasının koruyucu zarfı, besinleri ve tatları muhafaza eder. Düşük sıcaklıklar ve doğrudan ısı transferi, istenen pişirme sonuçlarını hassas bir şekilde kontrol etmeye olanak sağlar.

  1. Vakumlama torbasında hava olmamalı.
  2. Isıl yapışmalı dikiş mükemmel bir şekilde kapatılmıştır.
  3. Vakumlama torbasında delik yoktur.

Yemek

Kullanılacak aksesuar

Raf konumu

Çalışma fonksiyonu

Sıcaklık (°C)

Pişirme süresi (dk) (yaklaşık)

Tavuk göğsü

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

65

90 … 150

Brokoli

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

85

40 … 60

Karnabahar

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

85

40 … 60

Somon balık

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

60

25 … 35

Biftek

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

60

90 … 150

Uskumru Fileto

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

55

20 … 30

Kuzu İncik

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

95

100 … 110

Karides

Tel ızgara

3

Vakumlu Pişir.

55

20 … 30

Ön ısıtma yapmayın.