Fırın çalışma fonksiyonları

Fonksiyon tablosunda, fırınınızda kullanabileceğiniz çalışma fonksiyonları ve bu fonksiyonlar için ayarlanabilecek en yüksek ve en düşük sıcaklıklar gösterilmektedir Burada gösterilen çalışma modlarının sıralaması ürününüzdeki düzenlemeden farklı olabilir.

Fonksiyon sembolü

Fonksiyon tanımı

Sıcaklık aralığı (°C)

Tanımı ve kullanımı

Buz çözme

-

Fırın ısıtılmaz. Yalnızca (arka duvardaki) fan çalışır. Taneli donmuş yiyecekler oda sıcaklığında yavaş yavaş çözülür, pişmiş yiyecekler soğutulur. Bütün parça bir eti çözmek için gereken süre taneli yiyeceklere göre daha uzundur.

Alt+Üst Isıtma

40-280

Yiyecekler, üstten ve alttan aynı anda ısıtılır. Kekler, börekler veya pişirme kalıplarındaki kekler ve güveçler için uygundur. Tek tepsi ile pişirme yapılır.

Alt Isıtıcı

40-220

Yalnızca alt ısıtma açıktır. Alttan kahverengileşmesi istenen yiyecekler için uygundur.

Alt+Üst+Fan

40-280

Alt ve üst ısıtıcı ile ısıtılan sıcak hava, fan vasıtasıyla fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağıtılır. Tek tepsi ile pişirme yapılır.

Fan Destekli / A Fry

40-280

Fanlı ısıtıcıyla ısıtılan sıcak hava, fan vasıtasıyla fırının her yerine eşit oranda ve hızlı bir şekilde dağıtılır. Farklı raf seviyelerinde çok tepsili pişirmeye uygundur.

Bu fonksiyon ile dağıtılan hızlı hava sayesinde az yağda yada yağsız kızartma yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için “A Fry” bölümüne bakın.

Ekonomik Fanlı

160-220

Enerji tasarrufu sağlamak için 160-220°C aralığında “Fan Destekli” kullanarak yapacağınız pişirmelerin yerine bu fonksiyonu kullanabilirsiniz. Ancak; pişirme süresi bir miktar uzayacaktır.

Pizza

50-280

Alt ısıtıcı ve fanlı ısıtma çalışır. Pizza pişirmeye uygundur.

Multi (3D)

40-280

Üst ısıtma, alt ısıtma ve fanlı ısıtma çalışır. Pişirilecek ürünün her tarafı eşit derecede ve hızlı bir şekilde pişer. Tek tepsi ile pişirme yapılır.

Küçük Izgara

40-280

Fırın tavanındaki küçük ızgara çalışır. Daha küçük miktarlarda ızgara yapmaya uygundur.

Izgara

40-280

Fırın tavanındaki büyük ızgara çalışır. Fazla miktarda ızgara yapmaya uygundur.

Izgara + Fan

40-280

Büyük ızgara ile ısıtılan sıcak hava, fan vasıtasıyla fırının içine hızlı bir şekilde dağıtılır. Fazla miktarda ızgara yapmaya uygundur.

Sıcak Tutma

40-100

Yiyeceği uzun süre servise hazır sıcaklıkta tutmak için kullanılır.

Düşük Sıcaklık

50-150

Yiyecekler üstten ve alttan aynı anda ısıtılır. Açık kapta, kızartılmış/mühürlenmiş et parçalarının (dana, kuzu, kümes hayvanları vb) düşük sıcaklıkta yavaş pişirilmesi için uygundur. Bu fonksiyon, pişirilen etin içinin yumuşak olmasını ve sulu kalmasını sağlar. Hijyenik olarak uygun etleri kullanız. Ocak, ızgara gibi pişiricilerde yüksek sıcaklığa kadar ısıtılmış bir tavada etin tüm yüzeylerini ön kızartma/mühürleme uygulayınız. Ön kızartılan/mühürlenen eti “Düşük Sıcaklık” fonksiyonunda ayarlanan sıcaklıkta uzun süre pişirebilirsiniz. Tek tepsi ile pişirme yapınız.

Tam buhar

40-100

Pişirme buhar ile yapılır. Sebze, kırmızı et, balık ve kümes hayvanı gibi yiyeceklerin buhar ile pişirilmesi için uygundur. Buharın, yiyeceğin yüzeyini kaplaması ile pişirme esnasında yiyeceğin besinsel bileşenlerinin kaybı engellenir.

Vakumlu Pişir.

55-95

Vakumlu torbalarda, hassas olarak ölçümlenen düşük sıcaklıkta buharlı pişirmeye imkan verir.