Buharlı Pişirme/Buhar Destekli Pişirme
Fırınınızda buharlı/buhar destekli pişirme özelliği bulunmaktadır. Bu buhar desteği ile daha iyi bir pişirme sonucu elde edilir. Buhar desteği ile, hamur işi gıdaların yüzeyinin daha parlak, kabuğunun çıtır ve hacminin daha fazla olması sağlanır. Ayrıca buhar desteği, et türü gıdaların nem kaybetmesini azaltarak, içi daha sulu ve lezzetli et pişirme yapılmasına olanak sağlar.
Buhar desteği
Ürününüzün bazı pişirme fonksiyonlarda buhar desteği vardır. Buhar desteği olan fonkisyon ekranlarında "Nem " ayar alanı görünür.
Her bir foksiyonda düşük buhar, orta buhar ve yüksek buhar olmak üzere 3 farklı seviyede buhar desteği vardır. Bu fonksiyonlarda belirli aralıklarla pişirme hacmine sürekli buhar verilir.
Düşük buharın seviyesinin (%40) kek, poğaça gibi hamur iş gıdaların pişirilmesinde kullanılması önerilir.
Orta buhar seviyesinin (%60) ekmek gibi hamur iş gıdaların pişirilmesinde kullanılması önerilir. Buharın, hamur işi gıdaların yüzeyinin daha parlak, kabuğunun çıtır ve hacminin daha fazla olmasına faydası vardır.
Yüksek buhar seviyesinin (%80) ise, et türü gıdaların (büyük parça et, bütün tavuk gibi) pişirilmesinde kullanılması önerilir.
Buharın, et türü gıdaların nem kaybetmesini azaltarak, daha sulu ve lezzetli et pişirmesine faydası vardır.
Genel Uyarılar
- Su haznesi kapasitesi 1200 ml’dir. Pişirmelerinizde, su haznesine 1200 ml den fazla su koymayın.
- Ürünün kurulduğu yerin rakımı na bağlı olarak, suyun kaynama sıcaklığı değişkenlik gösterdiğinden ayarlanan buhar sıcaklığı ekranda değişkenlik gösterebilir.
- Buhar destekli pişirme sonrasında fırın kapağında oluşan yoğuşma, fırın kapağının açılması esnasında etrafa damlayabilir. Fırın kapağını açar açmaz yoğuşmayı silin.
- Buhar destekli pişirme sırasında ve sonrasında, buhar ve sıcaklık çıkabileceği için, fırının kapağını açarken uzak durun. Çıkan buhar elinizi, yüzünüzü ve/veya gözünüzü yakabilir.
- Her buhar destekli pişirme sonrasında fırın içerisinde su kalması durumunda, fırını kurutma fonksiyonu ile ya da fırın soğuduktan sonra kalan suyu kuru bir bezle kurulayın. Aksi takdirde kalan su kireçlenmeye neden olabilir.
- Ürününüzde et probu varsa, buhar destekli pişirme yapmadan önce et probu kapağının kapalı olduğundan emin olun. Aksi takdirde et probu yuvasından buhar kaçağı olabilir.
Buhar destekli pişirme esnasında:
- Su tankında yeterli su varsa fırın buhar destekli pişirmeyi tankta su bitinceye kadar devam ettirir. Pişirme tamamlansa dahi, tankta su kalabilir
- Buhar destekli pişirmeye devam etmek için su tankını çıkarıp yeterli miktarda su doldurup yuvasına yerleştirin. Fırın tanktan su çekerek fırına buhar desteği vermeye başlar.
- Buhar destekli pişirme esnasında, özellikle su tankında kalan su azaldığında fırından gelen pompa çalışma sesi normaldir.
Buhar destekli pişirme sonrasında:
- Buhar destekli pişirme tamamlandıktan bir süre sonra fırın, jeneratörde kalan suyu tanka geri çeker. Bu esnada fırından gelen pompa çalışma sesi normaldir.
- Kalan suyun çekilmesi tamamlandığında hijyen açısından su haznesinde kalan suyu boşaltın.
- Sağlık riskinden dolayı her buhar destekli pişirmenize başlamadan önce su takını boşaltıp, taze su koyun.