Buharlı Pişirme/Buhar Destekli Pişirme

Fırınınızda buharlı/buhar destekli pişirme özelliği bulunmaktadır. Bu buhar desteği ile daha iyi bir pişirme sonucu elde edilir. Buhar desteği ile, hamur işi gıdaların yüzeyinin daha parlak, kabuğunun çıtır ve hacminin daha fazla olması sağlanır. Ayrıca buhar desteği, et türü gıdaların nem kaybetmesini azaltarak, içi daha sulu ve lezzetli et pişirme yapılmasına olanak sağlar.

Buhar desteği

Ürününüzün bazı pişirme fonksiyonlarda buhar desteği vardır. Buhar desteği olan fonkisyon ekranlarında "Nem " ayar alanı görünür.

Her bir foksiyonda düşük buhar, orta buhar ve yüksek buhar olmak üzere 3 farklı seviyede buhar desteği vardır. Bu fonksiyonlarda belirli aralıklarla pişirme hacmine sürekli buhar verilir.

Düşük buharın seviyesinin (%40) kek, poğaça gibi hamur iş gıdaların pişirilmesinde kullanılması önerilir.

Orta buhar seviyesinin (%60) ekmek gibi hamur iş gıdaların pişirilmesinde kullanılması önerilir. Buharın, hamur işi gıdaların yüzeyinin daha parlak, kabuğunun çıtır ve hacminin daha fazla olmasına faydası vardır.

Yüksek buhar seviyesinin (%80) ise, et türü gıdaların (büyük parça et, bütün tavuk gibi) pişirilmesinde kullanılması önerilir.

Buharın, et türü gıdaların nem kaybetmesini azaltarak, daha sulu ve lezzetli et pişirmesine faydası vardır.

Genel Uyarılar

Buhar destekli pişirme esnasında:

Buhar destekli pişirme sonrasında: